7 leuke activiteiten om tijdens het Paasweekend te ondernemen!

7 leuke activiteiten om tijdens het Paasweekend te ondernemen!

Met Pasen voor de deur is het tijd om plannen te maken om er met je vrienden, kinderen of familie op uit te gaan. De winter blijft nog hardnekkig om de hoek hangen, maar nu we toch echt langzaam het voorjaar in gaan is het misschien wel tijd voor een dagje of zelfs weekendje weg. Het is immers het eerste lange weekend van het jaar! Maar hoe kleed jij jouw Paasweekend in? Misschien ben je nog op zoek naar een klein beetje inspiratie; we’ve got you covered!

1. (Tandem)fietsend erop uit

Verlang jij al de hele winter naar de frisse voorjaarslucht? Pak dan tijdens het Paasweekend eens lekker de fiets en maak een mooie tocht, alleen of met anderen. Of je nou een sportieve mountainbiker bent of er liever tandem trappend met je partner op uit gaat, fietsen werkt vaak erg ontspannend en houdt je ook nog eens in beweging.

“Maar waar ga ik dan fietsen?”, horen we je al vragen. Nou, voor velen in Nederland kan dat gewoon bijna in de achtertuin, over een leuke dijkroute of in een mooi natuurgebied. Of wat dacht je van Park de Hoge Veluwe, één van de mooiste stukjes natuur van Nederland. Is dat toch een beetje ver van huis? Pak dan de auto en huur een fiets op de plaats van bestemming!

Paas-tip: neem voor de zekerheid een regenjas mee, mocht je getroffen worden door een plaatselijke bui. Een groot deel van komend paasweekend is het redelijk weer met ruime kans op zon, maar… april doet wat ‘ie wil!

2. Het Festivalseizoen is geopend!

Voor trouwe festivalgangers betekent het Paasweekend maar één ding: het officieuze begin van het festivalseizoen! Al jaren genieten duizenden mensen rondom Pasen in Schijndel van grote Pop en Rock acts tijdens Paaspop. Dit jaar zullen er maar liefst 243 artiesten hun opwachting maken op Paaspop! Of wat dacht je van DGTL Festival, het ‘eerste elektronische muziekfestival van het seizoen’. Op de NDSM Werf in Amsterdam draaien bekende en minderbekende DJ’s en artiesten van 30 maart t/m 1 april de eerste elektronische beats van het seizoen.

Niet zo van de festivals maar wel op zoek naar leuke, kleine evenementen? Bezoek dan eens de Paasmarkten in bijvoorbeeld Den Haag, Vlissingen, Born en Nijmegen. Naast de gezellige markten zijn ook hier vaak leuke live-acts en ander entertainment te vinden. Of struin de leukste food festivals van Nederland af om te genieten van wijntjes, snacks en andere delicatessen.

3. Cultuursnuiven

Pasen is natuurlijk niet alleen de tijd van eieren zoeken, brunchen en festivals afstruinen, maar is van oudsher het belangrijkste Christelijke feest van het jaar. Hoewel de Paastraditie in delen van het land misschien een beetje aan het verdwijnen is, zijn er nog genoeg plekken waarop Pasen echt gevierd wordt. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan één van de grote Paasvuren in het Oosten van het land. Het opbouwen van het hoogste Paasvuur ter wereld is zelfs al wel eens het decor geweest van een Guinness Book of Records-poging. Naast het aanschouwen van het Paasvuur zelf kun je vaak genieten van een dag/avond vol entertainment en plezier.

Op een andere manier het Paasfeest vieren? Vanavond (29 maart) vindt de achtste editie van The Passion plaats bij het Arena Park. Entree tot het plein is gratis, maar dan moet je er wel op tijd bij zijn. 😊

4. Dagje uit

Met de kinderen of gezellig met je vrienden een dag op stap? Wat is er dan leuker dan rondrennen in een attractiepark! Als je je ogen sluit zie je jezelf misschien wel weer zoals vroeger rondlopen in het Sprookjesbos of van één van de wildwaterglijbanen in het Tikibad afglijden. Attractieparken zijn tijdloos en daarom leuk voor jong en oud. Er is in Nederland natuurlijk ontzettend veel keus; van de spannendste achtbanen in Walibi tot een avontuurlijke dag in Wildlands Adventure Zoo. Wat het nog leuker maakt is dat het bij veel parken tegenwoordig mogelijk is om te overnachten. Dan kun je de volgende dag gewoon lekker weer het park in! Waar ga jij dit Paasweekend naartoe?

5. Uit (Paas)brunchen

Paas brunchen kan natuurlijk lekker thuis met een vol gedekte tafel, beschilderde eitjes en heerlijke chocoladehazen. Maar waarom brunch je niet een keer buiten de deur? Maak er bijvoorbeeld een gezellige brunch met de hele familie van; opa’s en oma’s, ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Er zijn tal van restaurants die tijdens de Paasbrunch voor leuk vertier voor de kinderen zorgen, zoals een paaseieren zoektocht, speeltoestellen en andere vormen van entertainment.

Wil je romantisch met je partner of gezellig met je vrienden Paas brunchen? Waarom ga je niet lekker picknicken? Houd het weerbericht wel even goed in de gaten, maar met een dikke jas zou het heerlijk vertoeven moeten zijn op een kleedje in het park!

6. Even lekker ontspannen

Het eerste lange weekend van het jaar kan ook de perfecte gelegenheid zijn om goed tot ontspanning te komen. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een bezoekje aan de sauna en een massage in een Wellness. Knoop er een nachtje aan vast om helemaal tot rust te komen. Zo ga je fris de lente tegemoet.

Niet zo’n hitte-dier? Een mini city-trip kan net zo ontspannend werken! Zoek een leuke stad in Nederland uit die jij nog nooit bezocht hebt, en ontdek de (vaak verborgen) wonderen die Nederland te bieden heeft. Struin door de straten, shop ‘till you drop en dineer bij kaarslicht tijdens het komende Paasweekend!

7. Her-decoreren

Met Pasen op de stoep staat de lente om de hoek. Dat betekent misschien wel dat jouw huis een opfrisbeurt kan gebruiken. En dan bedoelen we niet zozeer de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! 😉 Doe online of op de woonboulevard inspiratie op uit de nieuwe woontrends van 2018 en ga aan de slag met je interieur; van kleurrijk tot structuur, van natuurlijk tot retro en van prints tot klassiek.

Is jouw huis al helemaal spik en span op orde? Je kunt natuurlijk ook de tuin in! Volgens de tuinkalender zijn in april het gazon, de vijver, de beplanting en het snoeien aan de beurt, dus genoeg werk aan de winkel.

Paas-tip: Haal je nieuwe inboedel al vóór de Paasdagen in huis, zodat je tijdens Pasen lekker aan de slag kunt met de herinrichting. Zo voorkom je dat je verdwaald in de enorme drukte op de woonboulevard.


Beleef het Paasweekend met YourGift!

Met de YourGift cadeaukaart maak je altijd iemand blij en weet je zeker dat de ontvanger geen moment stil hoeft te zitten tijdens de Paasdagen. Heb jij zelf een YourGift Card gekregen? Besteed hem dan snel bij één van onze 6000+ online en fysieke bestedingspunten. Ga bijvoorbeeld tuinieren of klussen met Praxis, interieur-shoppen bij FonQ, een dagje uit in Wildlands Adventure Zoo of een nachtje weg en Paas brunchen met Fletcher Hotels of één van de vele aangesloten restaurants.