BBQ-en, alleen voor echte mannen!

BBQ-en, alleen voor echte mannen!

Outdoor cooking gevoel

Na de vele koude winter- en de natte lente maanden is ons landje eindelijk klaar voor het BBQ-seizoen. Het sublieme outdoor cooking gevoel, exclusief mogelijk gemaakt door en voor echte mannen!

Beetje aangekoekt

De BBQ’s worden weer massaal uit de schuren gehaald, beetje aangekoekt nog van vorig jaar, maar dat brandt wel weg. De kolen worden opgestookt en het feestje kan beginnen.

Als de wind maar de goede kant op waait

We weten het, anno 2017 is het niet altijd meer nodig, zoals de ambachtelijke BBQ-er nog noodgedwongen minstens een half uur in de weer is met een starter, aanmaakblokjes, een voetpomp en wapperende krant. Tegenwoordig zijn er tal van gas, elektra en rook varianten en is het uren wachten totdat de kolen de juiste warmte afgeven en de wind de goede kant op waait, niet meer nodig.

Het-Vlees-Kan-Erop

Wij zijn toch nog van de OLD SCHOOL, want eerlijk is eerlijk, niets mooier dan tijdens een heerlijke broeierige namiddag, nog nat van het zwembad, je vader, man, partner, zwager, buurman of verre achterneef, te zien glunderen en te horen roepen: Het-Vlees-Kan-Erop!
Dus mannen, heb je met Vaderdag een Yourgift Card gekregen? Aarzel dan niet en bestel vandaag nog de ontzettend stoere tafel BBQ van Berghoff Studio Line. Heel handig en wel net zo gezellig als de BBQ op tafel staat. Geen zorgen, de nostalgie blijft want ook deze BBQ wordt gewoon aangestoken met houtskool.

Met bier

Wij hebben alvast een echt mannenrecept voor op de BBQ uitgezocht, inclusief bier (want dat hoort erbij). Uiteraard zijn alle producten verkrijgbaar in onzewebshop of bij een van onze mooie aangesloten winkels.

Beer can chic­ken smo­key sty­le

  • 2 biertjes
  • 2 scharrelkippen
  • 8 el chick mix BBQ kruiden
  • 15g rozemarijn
  • 1 citroen (in parten)

Voorbereiden

  1. Breng de BBQ op temperatuur (170 °C) en zet de blikjes bier recht op de BBQ en verwarm ze voor (blikjes wel even opentrekken hè).  Dep de scharrelkippen droog en strooi de BBQ kruiden er over heen.
  2. Zodra het bier begint te dampen strooi je de rookhoutsnippers en 3/4 van de rozemarijn op de hete kolen. Neem de blikken van de BBQ en zet ze op een snijplank.
  3. Zet de kippen op de blikken bier (Ja, inderdaad,.. echt-mannen-werk!) en zet ze terug op het rooster, op het koelste deel van de BBQ. Draai de borst naar het warmste gedeelte van de BBQ en plaats de deksel op de BBQ.
  4. Houdt de temperatuur constant op 170 °C en gaar de kippen ongeveer 50 a 60 minuten gaar, tot dat de kip een kerntemperatuur van 70 °C in de borst heeft en 75 °C in de dijen.
  5. Gril ondertussen de citroenparten en serveer de kip op een snijplank met de citroenparten en rozemarijn.

Eet, drink en geniet!