Blauw het nieuwe groen

Blauw het nieuwe groen

Onze naam zegt het al YourGift. Wij weten hier als geen ander het geefmoment zo bijzonder mogelijk te maken.  Maar hoe staat het eigenlijk met het ‘geven’ van een stukje geluk? Hoeveel geven we om belangrijke kernwaarden als milieu, natuur,  mensenrechten, Fairtrade en het steunen van de (plaatselijke) economie. Kortom hoe groen is YourGift blauw?

Wat doen we groen en wat kan beter?

Ik pak een kop ‘FairTrade’ koffie (groen vinkje voor YourGift ) en vraag me af hoever de bewustwording bij ons al is ingetreden. Zitten we op de groene weg of vinden we duurzaam soms gewoon te duur?

De eerste groene vinkjes

Wij scheiden ons afval en we drinken hier liters ‘verantwoorde’ koffie. We printen dubbelzijdig (of printen niet), onze giftcards zijn gemaakt van gerecycled PVC en bij onze verzendingen proberen we het gebruik van plastic en/of piepschuim opvul materiaal zo veel mogelijk te voorkomen. Tot dus ver zijn we tevreden, op het gebied van milieu zijn we bij YourGift allang geen groentjes meer.

Wel zo fair

Ook ons aanbod in onze webshop is ‘bewust’ gekozen. Eerlijk is eerlijk, onze producten worden vooral door ons geselecteerd omdat wij ze mooi vinden en we graag willen dat onze bezoekers er blij van worden. Omdat we ook willen dat de makers van onze producten hetzelfde gevoel ervaren, bieden wij onder andere de sieraden van Sieraden4Life aan. Sieraden4Life is de handelsnaam voor de bijzondere Fairtrade sieraden die door moeders in Kenia worden gemaakt. Met deze baan krijgen zij een eerlijk salaris en kunnen zij hun gezinnen onderhouden en een toekomst bieden. Wel zo fair eigenlijk.

Van macro tot micro

Ook wordt door ons moederbedrijf, Paerel Investments, al jaren microkrediet aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden verstrekt. Zo krijgen locale creatieve ondernemers, die voorheen geen lening konden krijgen, alsnog de kans een bedrijf op te starten.

Ons doel: Geven, natuurlijk

Een geef moment beleef je samen. Om dit extra te benadrukken, werken we samen met een aantal mooie goede doelen zoals Make-A-Wish en het Vergeten Kind.  Wil je jouw geef moment doorgeven aan iemand die het harder nodig heeft? Dat kan bij YourGift!

Het gras zal altijd groener zijn,…

Met iets meer bewustwording. Uiteraard weten wij ook dat er nog genoeg te verbeteren valt en zijn alle tips voor een beter leefklimaat, in de breedste zin van het woord, van harte welkom.  Daar blijven we bij  YourGift nu eenmaal heel nuchtig en kalm onder. En dat is dan ook precies de betekenis van de kleur van onze huisstijl. Ook met het oogpunt naar een groenere wereld, blijven we trouw aan onze kleur. YourGift blijft dus nog even blauw!