Zet jij je medewerkers er warmpjes bij met de kerst?

Zet jij je medewerkers er warmpjes bij met de kerst?

“Warmste novemberdag in Nederland ooit gemeten”, lazen de krantenkoppen twee weken geleden. Een echte herfststorm hebben we ook nog nauwelijks gezien dit jaar. Is het daarom dat het eindejaarsgeschenk je een beetje is ontschoten? Help! Want hoewel we de herfst een beetje hebben overgeslagen, staat december voor de deur en moet er nog van alles geregeld worden! Jouw toppers op de werkvloer moeten er natuurlijk wel warmpjes bijzitten met de kerst..

Je zult er van opkijken hoe belangrijk het eindejaarsgeschenk is voor menig medewerker. Het is een uiting van dank en waardering, iets waarvan we allemaal natuurlijk weten dat je medewerkers er gemotiveerder van worden. Het kerstpakket wordt nog net niet besproken bij de onderhandelingen voor secundaire arbeidsvoorwaarden, maar eigenlijk is een leuke attentie toch iets wat (stilzwijgend) van je verwacht wordt als organisatie.

Het traditionele kerstpakket is daarbij wel een beetje tabé. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten, maar het is toch helemaal niet leuk om je medewerkers bij de koffieautomaat te horen grappen over wat er dit jaar in het pakken zal zitten? Nee, zeker niet. Het eindejaarsgeschenk is iets waar jij moeite voor doet en je wilt dus alleen maar blije gezichten zien. Groot gelijk! Maar hoe tover je die blije gezichten tevoorschijn?

Wij hebben een top 5 van eindejaarsgeschenken samengesteld, in onze ogen de leukste cadeautjes om te krijgen van je baas.

5. Voor de genieters
Een lekker cadeautje voor een knusse kerstavond: een chocolade-, wijn- of bierset. Daar komen je werknemers echt helemaal mee tot rust. Geen prullen die achterin de kast belanden, maar iets waar direct van genoten kan worden. Een heerlijk glas rode wijn op een koude winteravond voor de open haard, een bierproeverij tijdens een gezellig avondje met vrienden of heerlijke bonbons als dessert na het kerstdiner.

4. Geschenken met een verhaal
Met een duurzaam eindejaarsgeschenk ga je de wereld niet redden, maar het is wel een leuke manier om samen met je medewerkers een stap te zetten richting een verantwoordelijke(re) business. Misschien stimuleer jij je medewerkers al om met de fiets, elektrische auto of het openbaar vervoer te reizen, heeft jouw organisatie een zero-waste beleid of genieten je medewerkers op de werkvloer van heerlijke fair trade koffie. Een duurzaam eindejaarsgeschenk sluit hier perfect op aan en zo beleef je samen het ultieme kerstgevoel!

3. Een geschenk voor iedereen
Best moeilijk kiezen hè, zo’n eindejaarsgeschenk? Want wat vinden je medewerkers nou leuk om te krijgen? Je bent trots op de diversiteit van jouw team, maar daar past ook een diversiteit aan geschenken bij. De één maak je blij met een fles wijn, de ander met een praktisch cadeau. Dan is het misschien een goed idee om je medewerkers zelf te laten kiezen. Bijvoorbeeld uit een selectie van geschenken, of zelfs uit een hele webshop. Wedden dat ze een leuk cadeautje zullen vinden?

2. Glühwein en entertainment
Het organiseren van een eindejaars kerstmarkt komt steeds meer in trek. Werkgevers willen een keer ‘iets anders dan anders’ doen en de kerstmarkt is dan een leuke manier om je medewerkers te bedanken én om collega’s op een informele manier beter te leren kennen. Zie jij de warme kerstsfeer op je eigen kerstmarkt al voor je? Je medewerkers struinen in groepjes de kraampjes af onder het genot van een kopje glühwein of een warme chocolademelk. De sportievelingen zoeken de knusse schaatsbaan op en de photobooth is constant in gebruik. Sommige organisaties kiezen er zelfs voor om medewerkers uit te nodigen voor een speech, optreden of een andere vorm van entertainment. Het leukste aan een kerstmarkt is dus dat je echt helemaal zelf kunt invullen hoe de middag of avond er uit komt te zien!

1. Een cadeaukaart voor miljoenen cadeaus
Het krijgen van een eindejaarsgeschenk is altijd leuk; het is een blijk van waardering en een persoonlijk gebaar. In onze ogen staat er echter toch wel één eindejaarsgeschenk op nummer één: de breed besteedbare cadeaukaart. Niet omdat ‘Wij-van-WC-eend’ dat zeggen natuurlijk, maar om de simpele reden dat je met zo’n cadeaukaart altijd een passend cadeau geeft! Het is de makkelijkste en leukste optie om je medewerkers zelf de keuze te geven uit miljoenen cadeaus bij verschillende winkels en merken. Ook met een cadeaukaart kun je het eindejaarsgeschenk trouwens een persoonlijke ‘touch’ geven. Personaliseer bijvoorbeeld de cadeaukaart met je leukste teamfoto of spreek je dankbaarheid uit op een bijgevoegde attentiekaart.

Wil je toch een traditioneel kerstpakket geven? Dat kan natuurlijk ook op een originele manier. Geef dan wel iets waar je medewerkers echt iets aan hebben of vul je kerstpakket aan met een cadeaukaart. Zo geef je altijd een passend cadeau voor iedereen!

Dé cadeaukaart voor miljoenen cadeaus

Heb jij het geluk dat je mag bepalen wat het eindejaarsgeschenk voor dit jaar gaat worden? Maak er dan dubbel en dwars gebruik van! Met de YourGift Card geef je altijd een passend cadeau. De YourGift Card is namelijk te besteden bij de leukste restaurants, warenhuizen, kledingwinkels, parfumerieën, online shops en onze eigen webshop. Maak het geschenk nog persoonlijker door de YourGift Card volledig te (laten) personaliseren in de door jou gewenste look en feel, bijvoorbeeld met een afbeelding en logo van jouw organisatie. Laat ons weten wat je wensen zijn en wij nemen dezelfde werkdag nog contact met je op om je aanvraag door te spreken!