Het gras zal altijd groener zijn

Het gras zal altijd groener zijn

Vroeger, als klein meisje dacht ik; “ als ik later groot ben en dat kan bereiken,… Dan ben ik echt gelukkig.”

Wat is geluk?

Nu de lente weer is begonnen en wij met de YourGift tuinmaand zijn gestart, is het wellicht een mooi moment om te kijken waar het gras nu echt groener is. Bij de buren of gewoon bij jezelf?

Geluksresearch

Ik begeef me direct achter mijn laptop (wel in mijn tuin, het is immers tuinmaand) en kijk wat er te vinden is over geluk, gelukkig worden en vooral gelukkig blijven. ‘Gelukkig’ kun je anno 2016 volop terecht bij verschillende types geluksgoeroes en gelukskundigen die je handvaten geven over hoe jij als blij mens de toekomst tegemoet kan zien. Maar als je het zonder professioneel advies zou willen doen, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen tot het ultieme geluk.

Tip 1: Relativeren

Een vriendin van me, die best wat financiële ondersteuning kan gebruiken, zag laatst Gaston (die van: Goeeeeeeedeaaaaavond) in haar straat voorbij rijden. Hij belde aan bij de buren met een cheque t.w.v. € 25.000,- en een gloednieuwe BMW. De straatprijs was gevallen en nee, mijn vriendin had geen loten.  Baalde ze? Nee hoor, haar tuin ligt er momenteel prachtig bij en haar gezin is gezond!

Tip 2: Hecht niet te zwaar aan toekomst dromen

Mijn kinderwens om later een respectvolle pianolerares te worden, waarbij toekomstige virtuoosjes in de rij zouden staan om bij mij in leer te gaan, is faliekant mislukt. Ondanks dat heb ik een ontzettend leuke baan gevonden waarbij ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Zo nu en dan speel ik in huislijke kring op de piano. En geloof me dat is meer dan voldoende.

Tip 3: Koop wat geluk

Geld maakt niet gelukkig, toch? Af en toe mag je jezelf best wel eens verwennen met een aankoop waar je heel gelukkig van wordt. En daar zijn wij bij YourGift dan weer heel erg goed in. Mocht je gazon er ondanks alles toch wat dor en mossig uitzien, ga dan naar onze webshop of bekijk onze YourGift Tuinmaand folder voor handige tips, artikelen en tuingereedschap om je gazon zo mooi mogelijk te krijgen en te houden. Het gras zal altijd groener zijn. Bij de buren én bij jezelf!