Inspiratie uit Scandinavië tot aan de Franse Kust

Inspiratie uit Scandinavië tot aan de Franse Kust

“Papa?” Ik zeg, “Ja, lieverd?” “Ik wil een stapelbed.” En daarmee heeft ze mij tot op m’n merg beledigd, dames en heren. Wij wonen namelijk riant, de Van ’t Hekjes. En als wij iets niet nodig hebben, dan is ’t een stapelbed!

Zweudse schreufjes en schreuvedreujer

Zo begon Joep van ’t Hek zijn conference in 1994 waarin hij zijn irritatie niet verbergt over de drukte en de homemade selfservice van het grote Scandinavische interieur en meubel concern.  Nu, 22 jaar later kunnen we, ondanks de Zweudse schreufjes en schreuvedreujer, zeggen dat de Scandinavische woontrend allang is overgewaaid naar Nederland.

Finishing Touch

Door neutrale tinten zoals wit, lichtblauw en grijs te combineren met withouten meubelen creëer je eenvoudig een sfeer uit het  hoge Noorden. Maar wij Hollanders houden van de zon, en daarom gebruiken wij als Finishing Touch,  inspiratie uit Frankrijk.

Landelijk Provence met een Noorse insteek

Nu wij Fonq.nl (mooi) gevonden hebben als bestedingspunt van YourGift,  hebben wij voldoende ingevingen om ons huis te transformeren naar ‘Landelijk Provence’ met een Noorse insteek en visa versa. Want naast  Scandinavische producten  hebben zij ook luxueuze merken zoals Riverdale in het assortiment.

Exclusieve tips

Daarom onderstaand wat exclusieve tips die passen bij de hoogstaande kwaliteit die beide woontrends uitstralen:

  • Gebruik veel vazen (het liefst op plateaus). In de vazen hoeft overigens niets te zitten. Hier een daar een bloem (wel een witte) is voldoende.
  • Kussens: Op de bank, op de grond op een kast, groot en klein. Alles mag maar houd de kleuren ook nu weer rustig in zand, pastel, wit en grijstinten.
  • In Scandinavië is het snel donker en aan de Zuidelijke Kust zitten ze graag lang buiten. Gebruik daarom (geur) kaarsen in overvloed. Mag ook weer op plateaus, indien gewenst naast een vaas
  • Een grote comfortabele loungebank is een must. (met kussens)
  • Een – wit geverfde – edelhert gewei aan de muur maakt het helemaal af.

Van huis tot thuis

Of je interieur nu hypermodern, traditioneel of eigenzinnig is. Met een vleugje inspiratie uit Europa en heel veel gevoel vanuit jezelf tover je een huis om tot ‘thuis’. En dat is waar het om draait toch? Wij drinken er alvast een heerlijk Frans wijntje op, uiteraard samen met een knäckebrödje Zweedse zalm! Inspiratie vind je op www.fonq.nl.