Moederdag 365 dagen per jaar

Moederdag 365 dagen per jaar

Slappe thee en een beschuitje met jam

Elk jaar, een paar weken voor Moederdag,  worden de cadeautjes met zorg in elkaar geknutseld en zijn je oogappeltjes weken bezig om het versje, door juf uitgekozen, uit het hoofd te leren. Samen met de slappe thee, het beschuitje met jam én de gekleide asbak, vertellen ze die tweede zondag in mei hoeveel ze van je houden.

De eerste Moederdag

Iedere moeder kan het zich vast nog wel herinneren. De eerste Moederdag!  Tijdens de zwangerschap, waarin je alle informatieve boeken en goedbedoelde tips van harte aanneemt en dromerig uitkijkt naar je eerste Moederdag, besef je eigenlijk nog niet wat ‘mama’ worden maar vooral hét zijn inhoudt. Dat het bijzonder en intensief is,  lees je in alles wat je tegenkomt. Het ervaren doe je pas vanaf de allereerste wee.

Moeder is de overtreffende trap van moe

Een mooie en oh zo ware uitspraak, ooit beschreven in het boek: “De geboorte van een moeder”, van Daphne Deckers. Met alle zorg die je als moeder hebt is één dag ontzorgen per jaar best aan de magere kant toch? Want eerlijk is eerlijk, Moederdag is het 365 dagen per jaar!

”Mam, weet je wel hoe trots ik ben dat jij mijn moeder bent” Eén van de vele quotes van mijn zoon, uitgesproken op een gewone doordeweekse dag.

Verzorgen een cadeautje

Op zo’n moment verdwijnen alle ‘zorgen’ en is het dagelijks ‘verzorgen’ een cadeautje.
En daarom, met de dag van de zorg (lees 12 mei a.s.) én Moederdag in het vooruitzicht,  zetten wij alle zorgende mama’s in het zonnetje.  Alle verzorgers die geen moeder zijn of nog moeder mogen worden overigens ook! Want een cadeautje verdienen we allemaal.