Schoonheid zit van binnen

Schoonheid zit van binnen

Ik heb ze inmiddels al weer gezien, de eerste voorjaarsbloemen die heel bescheiden uit de grond priemen. Een voorzichtige aankondiging van het begin van de lente. En met deze introductie van een nieuw seizoen, kijk ik zelf ook weer kritisch in de spiegel. Want bij het voorjaar hoort een zonnig uiterlijk.

Ik lach heel veel

OK, ik kan er niet meer om heen,  ik heb rimpels. Maar ik lach dan ook heel veel. Wanneer ik met beide handen mijn gezicht glad trek, waarmee je er normaliter al direct beter uit ziet, weet ik het zeker. Het nodige moet gebeuren.

Echte schoonheid zit van binnen

Na mijn kritische blik besef ik, ondanks dat echte schoonheid van binnen zit, dat mijn buitenkant wel wat aandacht kan gebruiken.  Ik ben bleek, (maar dat is iedereen in de winter), hier en daar tref ik een grijze haar, mijn handen zijn droog, mijn voeten zitten al veel te lang verstopt in dikke wintersokken en mijn botten zijn stijf van de afgelopen vriesperiode. Verder valt het best mee.

Kuurtje genieten

Heel gezond begin ik met een Warming-Up en waar kun je dan beter starten dan onder de zonnebank.  Ik maak een afspraak bij Sunday’s. Na een persoonlijke huidanalyse (het valt inderdaad allemaal best mee) en zonadvies plan ik mijn bezoekjes in. Na mijn eerste 20 minuten zon, zie ik er al een stuk stralender uit. Ik heb de nodige vitamine D,  op een gezonde verantwoorde manier, opgenomen in mijn lichaam en heb daarnaast 3 schoonheidsproducten ontvangen die mijn huid verzorgen en mijn nieuw opgebouwde kleurtje langer vasthouden. Gewoon toegeven, daar houden wij ‘Hollanders’ van.

Minder kleurnuances graag

Tijdens mijn bezoek aan Hair & Beauty Centre Garra Rufa wordt me gevraagd of ik mijn natuurlijke highlights (lees grijs) wil behouden. Ik geef aan dat mijn voorkeur naar wat minder kleurnuances gaan en 2 uur later loop ik sprankelend richting hun schoonheidssalon waar mijn stijve botten getrakteerd worden op een verfrissende massage.

Handig alles in één

Er is nog tijd over voor een gezichtsbehandeling bij Garra Rufa wat mijn voorjaarsplanning lekker efficiënt maakt. Wederom krijg ik een huidanalyse (secund opinion), worden met de nodige scrubjes, masker en gezichtsmassage alle onzuiverheden verwijderd en rusten mijn zwaar belaste wintervoeten in een bruisend voetenbad.

Met Olijf alsjeblieft

Om zo lang mogelijk te genieten van mijn herboren uiterlijk bestel ik een aantal schoonheidsproducten bij ‘Met Olijf’. Al hun producten zijn biologisch en dierproefvrij. Niet geheel onbelangrijk ontvang je bij besteding met YourGift Card 10% extra kassakorting én krijg je gratis samples wanneer je de code yourgift10 gebruikt.

Fijne dag

Inmiddels is het avond, ik schenk een wijntje voor mijzelf in, inclusief een schaaltje Met Olijf.  Wat een fijne dag,….

Ik voel me goed.
Van binnen én dat straal ik uit naar buiten!