Zijn jouw werknemers ook mantelzorgers? Zet ze dan eens extra in het zonnetje!

Zijn jouw werknemers ook mantelzorgers? Zet ze dan eens extra in het zonnetje!

Door de toenemende vergrijzing en de terugnemende steun vanuit de overheid komt de zorg voor ouderen of zorgbehoevenden steeds vaker op familie, vrienden of bekenden neer. Veel van deze mantelzorgers combineren de zorg voor een naaste met hun eigen baan. Zo blijkt uit gegevens van de Arbo Unie dat ruim 15% van de werkenden ook mantelzorger is.

Het dragen van de verantwoordelijk voor goede zorg voor een ander kan al erg stressvol zijn, laat staan dat je het moet combineren met een (vaak fulltime) baan. Dit kan al snel gaan voelen als een ‘dubbele job’.

Wat kunnen werkgevers doen?

Werkgevers kunnen een belangrijke schakel zijn in het verminderen van stress voor mantel zorgende werknemers. En dat is niet alleen gunstig voor de werknemer! Denk eens aan ziekteverzuim, burn-out’s en een verminderde motivatie als gevolg van stress. Dit zijn enorme kostenposten die voort kunnen komen uit een gevoel van tijdstekort bij de werknemer.

Als werkgever kun je ervoor zorgen dat je werknemer het gevoel heeft dat hij of zij er niet alleen voor staat. Uit onderzoek van Zorg voor Beter blijkt dat slechts 8 procent van de mantelzorgers ondersteund worden door hun werkgever. Een werknemer kan natuurlijk zorgverlof opnemen, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om salaris in te leveren bij een langdurige absentie. Probeer als werkgever daarom ook na te denken over praktische oplossingen die de mantelzorger direct wat meer lucht kunnen geven:

  • Maak mantelzorg een bespreekbaar punt binnen de organisatie. Als werknemers weten dat ze op steun en waardering kunnen rekenen, zullen ze eerder naar je toe komen wanneer stress en tijdstekort opspeelt. Bespreek het onderwerp bijvoorbeeld in je nieuwsbrief of bied een cursus (tijdens werkuren) aan waarmee werknemers zichzelf kunnen ontwikkelen op het gebied van timemanagement.
  • Stimuleer de werknemer om na te denken over andere mantelzorgers binnen het netwerk van de zorgbehoevende. Terwijl jouw werknemer nu in zijn of haar eentje de zorgtaken op zich neemt, zijn er wellicht ook anderen die een gedeelte van de zorg op zich kunnen nemen.
  • Bedenk oplossingen en regelingen voor werknemers die in de knoop komen met tijd. Bespreek wat mogelijk is qua schuiven met werktijden en verantwoordelijkheden. Misschien kunnen collega’s een aantal taken overnemen, kan de werknemer overuren opsparen of is het handig voor je werknemer om af en toe vanuit huis te werken.

Wellicht nog het allerbelangrijkste: laat je medewerker jouw waardering zien voor waar hij of zij zich voor inzet. Jouw waardering kan een positieve boost geven aan de motivatie en energie van je werknemer. Zo mochten wij laatst samen met Jim Bakkum diverse mantelzorgers in het zonnetje zetten. Collega’s van echte zorghelden deelden ontroerende verhalen met ons over mantelzorgers die dag en nacht klaarstaan voor anderen. Vooral de erkenning en waardering van de collega’s deed deze zorghelden erg goed.

Jouw werknemers in het zonnetje zetten?

Als werkgever kan je zelf ook eenvoudig jouw waardering aan je werknemers laten zien, daar heb je Jim Bakkum niet per se bij nodig 😉. Bij YourGift bieden we op een simpele manier de ultieme mogelijkheid om personeel, vrijwilligers, mantelzorgers of wie dan ook, persoonlijk te  bedanken.

Heel Holland Zorgt

Op 24 februari en 3 maart zend SBS6 om 16.30 uur ‘Heel Holland Zorgt’ uit in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. De kijker wordt meegenomen naar verschillende instellingen voor zorg en welzijn om te laten zien welke ingrijpende en pittige maar ook dankbare en bijzondere momenten er komen kijken bij werken in de zorg. Wij gingen voor het programma samen met Jim Bakkum op pad om bijzondere zorghelden extra in het zonnetje te zetten.