Wild, met een goed gezelschap!

Wild, met een goed gezelschap!

Masterchef met een simpele pesto-pasta

Ken je dat: Af en toe is het toch fijn om lekker op de bank te eten, in plaats van aan tafel? Samen met mijn bord pesto-pasta verhuisde ik laatst naar de bank om vervolgens intens blij te worden van een nieuwe aflevering Masterchef. Hoewel ik zelf tevreden was met het resultaat van de simpele pasta, liep het water in mijn mond bij het zien van een heerlijke Australische biefstuk met cranberry compote op TV. Ineens vond ik mijn pasta wel erg simpel….Tijd voor iets nieuws.

Nieuwe recepten, leuk voor een goed gezelschap

Omdat ik tot een jaar terug nauwelijks kon of eigenlijk wilde koken, ben ik blij met mijn simpele, vaak Italiaanse gerechten. Ook over mijn Indonesische rendang  ben ik te spreken, deze hoort dan ook thuis in de top 3 van mijn kookkunsten! Toch had de Australische Masterchef George Calombaris een punt toen hij aangaf dat het juist leuk is om een nieuw recept te proberen, als het maar voor een leuk gezelschap is!

Wild, een must-eat die snel van de menukaart verdwijnt

De appjes volgden snel achter elkaar; zaterdag zit de keukentafel vol met mijn vriendinnen oftewel; het testpanel. Gelukkig heb ik net een nieuw Deliciousmagazine binnen die in het teken staat van Wild. Een najaarsproduct dat erg in de smaak valt maar alweer snel van de menukaart verdwijnt zodra de laatste herfstbladeren gevallen zijn. Tegelijkertijd is wild in oktober ook meteen een must-eat.
De keus is snel gemaakt: zaterdag eten we hert met gebrande amandel-espresso crunch!

Voor de lekkere wijntjes kun je thuisblijven

Van de poelier door naar Oil & Vinegar,  zo blij als een kind in de snoepwinkel kijk ik rond tussen alle oliën en kruiden! Vervolgens loop ik de supermarkt binnen  voor de overige ingrediënten én niet te vergeten een leuk kookschort. Voor de lekkere wijntjes kan ik thuis blijven, want deze bestel ik in de webshop van YourGift.

Voorbereidingen, spannend

Op de zaterdagochtend begin ik met de voorbereidingen! Mijn Severin Staafmixer en pan komen hierbij goed van pas! De kruidenolie gemixt met verschillende ingrediënten ruikt erg goed. Ik ben benieuwd hoe dit in combinatie zou zijn met de espresso-amandelcrunch. Spannend!  Terwijl de middag valt proef ik de wijn vast voor (belangrijk) en zorg ik dat de tafel er gelikt uitziet met het Rivièra Maison servies.

Moment Suprême: we gaan eten

Het is zaterdag 19.00 uur, de borden staan klaar en de hertenbiefstukken zien goudbruin. Moment Suprême: aan tafel! Wie had dit verwacht? Een hertenbiefstuk uit MIJN keuken dat er ZO lekker uit ziet! Wanneer er na de eerste stille happen vervolgens enthousiaste reacties volgen van het testpanel, weet ik het zeker, Chefkok George Calombaris heeft gelijk! Een nieuw recept uitproberen is leuk,  vooral met een goed gezelschap!