YourGift Cards bestaat 10 jaar!

YourGift Cards bestaat 10 jaar!

Het is avond. Mijn zoon kruipt onder de wol en ik fluister hem toe dat dit de laatste keer is dat ik hem een kus geef op zijn negende.

Ook YourGift heeft deze zomer wat te vieren! Met trots kunnen we melden dat we 10 jaar bestaan. Een fantastische mijlpaal wat we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.  De komende maanden komt YourGift met exclusieve kortingen, waanzinnige acties, unieke weetjes en nog veel meer Special Gifts.

Hoe het allemaal begon

Het persbericht uit 2006, over de lancering van YourGift Cards,  juichte het al toe. Met dit geheel nieuwe cadeauconcept zou YourGift Cards de wereld van de cadeaukaarten veroveren en de traditionele papieren cadeaubon vervangen. YourGift Cards, dé prepaid cadeaukaart.  Voorzien van een magneetstrip die werkt als een pinpas, maar dan zonder pincode.

De markt was er klaar voor, met de 500 miljoen euro die in Nederland in 2015 besteed werd aan de papieren variant, was YourGift een welkome aanvulling. Met als bijkomend voordeel dat YourGift Cards niet in één keer besteed hoefden te worden.

YourGift wordt opgemerkt

Met onze zes thema’s: Beauty & Health, Fun & Fear, Holiday & Travel, Home & Garden, Music & Media en Gifts & More werd er binnen afzienbare tijd ruchtbaarheid gegeven aan het nieuwe concept. Binnen 2 maanden was YourGift verkrijgbaar en te besteden  bij 1200 (online) shops verdeeld over heel Nederland. YourGift stond op de kaart!

Van snelgroeiend fenomeen tot veilig betaalmiddel

We groeiden en met ons groeiden de markt mee. De prepaid cadeaukaarten werden in rap tempo geproduceerd en uitgegeven door verschillende organisaties. Vandaag de dag is de giftcard niet meer weg te denken als cadeau én als betaalmiddel.  Om de waarde op de YourGift Card te garanderen en veilig te stellen zijn we sinds 2011 aangesloten bij een Elektronische Geld Instelling (EGI). Een instelling die onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB) of een andere nationale bank met een Europees paspoort. Met dit EGI waarborg kunnen wij vanaf 2011 een 100 % saldo garantie afgeven. Wel zo veilig!

YourGift van zes thema’s naar nummer één in Nederland

Het uiterlijk is inmiddels veranderd,  zoals iedereen veranderd in 10 jaar tijd. De zes thema’s zijn teruggebracht naar één YourGift Card en met + 6000 (online) bestedingspunten landelijk te verzilveren. De website is vernieuwd en er hebben zich in de loop der jaren prachtige partners zoals Rivièra Maison, ICI Paris XL, fonQ en de Bijenkorf bij ons aangesloten. Met veel bloeiende momenten maar ook zware periodes, mogen we zeggen dat YourGift volwassen is geworden maar nog lang niet is uitgegroeid.

We zijn trots op waar we staan en volmondig kan ik dan ook zeggen: I Am YourGift

Ondertussen doe ik het licht uit en mijn zoon vraagt; “Nu is het nog maar echt één nachtje slapen hè? “ Zachtjes trek ik de deur naar me toe en bevestig zijn vraag: “Morgen als je wakker wordt ben je 10! “