Zoek het lekker uit!

Zoek het lekker uit!

Ik hou van eten!

Niet in het bijzonder veel, maar wel in het bijzonder lekker. De lente is inmiddels volop aangebroken en de eerste terrasdagen zijn een feit. Gelukkiger kun je me dan ook niet maken als manlief op een gewone ‘stralende’ zaterdagmorgen vraagt: “Vanavond een hapje eten in de stad? ”

De voorpret begint

Met mijn tabletje in de hand zetel ik me buiten in de tuin (zoals ik al zei, een stralende zaterdagmorgen) en scroll ik door de vele restaurants bij mij in de buurt. Waar heb ik zin in? Deze vraag wordt mede beantwoord door de smakelijke foto’s van heerlijke gerechten die ieder restaurant afzonderlijk op hun website presenteren.  Om er voor te zorgen dat ik er ’s avonds fantastisch en slank uit zie, eet ik de hele dag niets of in ieder geval heel weinig om uiteindelijk voldaan en uitgebuikt naar huis terug te keren.

Uitzoeken maar

De geuren van buitenlandse gerechten komen me al tegemoet als we het restaurant binnen lopen. En dan begint het allerleukste gedeelte van ‘uit eten’ gaan.  Uitkiezen!  Geen verrassings- of keuzemenu’s voor mij.  Maar zelf kiezen uit een aantal smaakvolle gerechtjes, het liefst met toevoeging ‘Specialiteit van de kok’.
“Heeft u al een keuze kunnen maken mevrouw ? ”  “Nee, maar schenkt u nog maar een lekker wijntje in. “