Saldo check
Saldo van jouw YourGift Cadeaukaart checken

Kaartwaarde doneren

Al vele jaren werkt YourGift Cards samen met een groot aantal goede doelen met een ANBI status. Dit staat voor Algemeen Nut Beoogde Instelling. Wij bieden de houders van de YourGift Cadeaukaart de mogelijkheid om het saldo, of een deel hiervan, te doneren aan de bij ons aangesloten goede doelen. Zoals overeengekomen met deze goede doelen ontvangt YourGift hiervoor een verzilveringsvergoeding.

YourGift spant zich verder in om goede doelen onder de aandacht te brengen bij zowel de koper als de ontvanger van de YourGift Cadeaukaart. Wij doen dit d.m.v. nieuwsberichten op onze website, via social media berichten en bij onze acquisities in de zakelijke markt.

Klik hier voor een overzicht van alle aangesloten goede doelen.

3% Donatiemodel

YourGift heeft een uniek donatiemodel gelanceerd voor de Business to Business markt. Een bedrijf, instelling, vereniging etc. die de YourGift Cadeaukaart bij ons afneemt mag een goed doel uitkiezen met een ANBI status om aan te doneren. Over de totaal afgenomen YourGift cadeaukaartwaarde doneren wij vervolgens 3% aan het gekozen goede doel. Dit doen wij dan namens de afnemer van onze cadeaukaart. Op deze manier creëren wij samen met onze afnemers maatschappelijke impact en betrokkenheid.

Onze afnemers kunnen het te doneren bedrag ook middels een cheque overhandigen aan het goede doel. Zo heeft bijvoorbeeld Arts en Zorg haar donatie zelf met een cheque overhandigd aan Only Friends op het Friendship Sports Centre.

 

Vriend van Spaarne Gasthuis

YourGift is in 2021 vriend geworden van ziekenhuis het Spaarne Gasthuis. Als vriend ondersteunen wij mede om extra voorzieningen te realiseren die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden, zoals een vriendelijke en gastvrije omgeving. Het Spaarne Gasthuis is actief in de regio’s Kennemerland, Haarlemmermeer en omstreken.

Meer informatie over Stichting Vriend van Spaarne Gasthuis.

Vriend van MeerWaarde

YourGift is in 2020 vriend geworden van welzijnsorganisatie MeerWaarde. De belangrijkste taak van MeerWaarde is ervoor te zorgen dat inwoners zich wel bevinden, zich prettig en gelukkig voelen. Zij helpen actief door dichtbij de mensen te zijn. Ze zoeken mensen op, wijzen ze de weg, geven ze inzicht, leren vaardigheden, reiken handvatten en tools aan. Ze verbinden mensen met elkaar en bouwen aan duurzame, informele netwerken. Samen met vrijwilligers en partners werken ze aan een prettige samenleving. Dit doen ze vanuit het motto: zelf, samen, sterker!

Meer informatie over Vriend van Meerwaarde.

Lid van TopsUPport Haarlemmermeer

TopsUPport Haarlemmermeer ondersteunt Haarlemmermeerse talenten en topsporters in hun (sport)carrière. Door middel van een financiële bijdrage kunnen ze sporters verder helpen in hun sportcarrière. Ook op maatschappelijk vlak leggen ze verbindingen tussen sporters en bedrijven. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het bieden van een stageplek, werkplek en presentatiemogelijkheden. TopsUPport Haarlemmermeer komt elk jaar bij elkaar rondom de jaarlijkse uitreiking van de gemeentelijke sportmedailles. Tijdens deze bijeenkomst komt er een talent en of (oud) topsporter zijn of haar verhaal doen.

Lisanne de Roever OLY, Topsport Coördinator Haarlemmermeer, zegt: “YourGift Cards steunt TopsUPport; een mooie gift voor topsporters en talenten uit Haarlemmermeer op weg naar hun ultieme doel.”

Meer informatie over TopsUPport Haarlemmermeer.

Samenwerking

Goede doelen maken een belangrijk onderdeel uit van de bestedingsmogelijkheden bij YourGift. Het sluit naadloos aan bij de vraag van zowel de gever als de ontvanger van onze cadeaukaart, maar ook vanuit onze overtuiging om goede doelen op deze manier te ondersteunen. Daarbij werken wij steeds meer samen met de goede doelen om elkaar te versterken om uiteindelijk de donaties te verhogen.

YourGift heeft al een jarenlange samenwerking met vele ANBI instellingen en op dit moment zijn er meer dan 30 goede doelen bij ons aangesloten.

Social Return

YourGift voelt zich nauw betrokken bij goede doelen en betrekt deze ook bij ons Social Return beleid. Zo hebben wij een fantastische samenwerking met Sportclub Only Friends. Dit is een sportcentrum voor kinderen en jongeren met een beperking die ons dan helpen met het inpakken van cadeauboxen.

YourGift ondersteunt ook instanties waar we op dat moment een speciaal gevoel mee hebben. Zo hebben wij ten tijde van de Covid-19 uitbraak cadeaukaarten beschikbaar gesteld aan de IC afdeling van het zwaar getroffen Bernhoven ziekenhuis in Uden en aan Huisartsenpraktijk Voorhof in Delft. Onze acties en bijdragen delen wij via onze nieuwsberichten op onze website of via onze social media kanalen.

Maatschappelijke betrokkenheid

YourGift was de afgelopen drie jaar betrokken als Business Friend bij War Child. Met onze financiële ondersteuning kon War Child 35 kinderen structureel een heel jaar lang laten spelen, onderwijs geven en gewoon weer even kind laten zijn. Hiermee zorgt War Child  ervoor dat ze hun verdriet en angst even vergeten. En dat ze samen met leeftijdsgenoten weer kunnen bouwen aan een toekomst.

Ook hebben wij drie jaar lang het Adamas Inloophuis ondersteunt met een “a Very Warm Welcome” pakket. Een warm welkom voor elke gast die bij hen komt, dat is wat zij voor ogen hebben. Soms komen mensen gewoon even een kop koffie drinken en een praatje maken, maar vaak hebben vrijwilligers gesprekken met mensen: begeleidings- of coaching gesprekken.