Delfts digitaal project haalt ruim 16.000 euro op

Delfts digitaal project haalt ruim 16.000 euro op

Namens BZK reikte Marieke van Wallenburg een cheque van 16.218 euro uit aan het Delftse project Samen digi-TAAL de toekomst in. Binnen dit project leent de school tablets uit aan ouders van kinderen van 2 tot en met 7 jaar om samen te oefenen met taal en rekenen.

Josette en Marion, beiden leerkracht en initiatiefneemsters van het project: ‘Wat zijn wij enorm blij met deze donatie! Wat we hier allemaal mee kunnen doen is heel gaaf. We willen het project uitbreiden, maar ook goed onderhouden. Boeken kosten veel geld, alles moet maal 60 en voor de duurzaamheid willen we de tablets vervangen. Onze toekomstdroom is een digitale pen die kan voorlezen. We willen nog veel meer kinderen en ouders helpen ontwikkelen en zelfredzamer én zelfverzekerder maken!’

De cheque werd via Webex overhandigd:

Taal is de sleutel tot groei

‘De trots spat van het scherm. Dat is echt enorm leuk om te zien.’ zegt Marieke. Het project raakt ons als BZK op meerdere vlakken. Het is een kleinschalig project, het gebeurt echt in de wijk en het heeft natuurlijk alles te maken met digitale inclusie.

‘Taal is de sleutel tot groei’. Dat is het motto van het Delftse project ‘Samen Digi-TAAL de toekomst in’ van communityschool De Horizon. Binnen dit project leent de school tablets uit aan ouders van kinderen van 2 tot en met 7 jaar om samen te oefenen met taal en rekenen. In de buurten waar de twee vestigingen van De Horizon staan, groeien veel kinderen op in armoede. Daarbij gaat het niet alleen om financiële armoede, maar ook om sociale en taalarmoede. Veel ouders zitten in een isolement, omdat ze de Nederlandse taal niet goed spreken en weinig contacten hebben. Dit project zorgt er ook voor dat ouders en gezinsleden ook meer betrokken raken door het bijwonen van verplichte ouderavonden en het samen oefenen op de tablet.

Helden

‘Mensen die dag en nacht aan de slag zijn met onze kinderen: dat zijn de helden!’, zegt Kees Huisman trots over de leerkrachten. Kees is de projectcoördinator en houdt zich onder andere bezig met de uitrol van het project. ‘Op dit moment is het project landelijk uitgerold. Het is heel fijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren. We proberen op allerlei manier samen te werken met bibliotheken en andere organisaties, bijvoorbeeld met Werkse!, een organisatie die Delftenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar passend werk.’


Kees Huisman met de cheque

Korting

De donatie is mede mogelijk gemaakt door de leverancier van het eindejaarsgeschenk, YourGift. Toon van Dooijeweerd, directeur van YourGift: ‘Bedrijven vragen bij ons vaak om korting. Die korting krijgen ze echter niet maar wel een bonus. Over de afgenomen YourGift Cadeaukaartwaarde doneren wij 3 procent namens de afnemer aan een goed doel. We zijn een commercieel bedrijf, maar wij willen ook maatschappelijke waarde toevoegen. Dat doen we op deze manier.’ Mark de Boer geeft aan dat het project ‘Samen Digi-TAAL de toekomst in’ wordt toegevoegd aan de goede doelen van YourGift. Ontvangers van een YourGift cadeaukaart kunnen er dan voor kiezen om ook zelf aan het project te doneren. 

Lees hier meer over de goede doelen van YourGift.